Una de les ajudes impulsades per l'Ajuntament pensant en posar al mercat habitatges que estan buits són els microcrèdits sense interès per fer-hi les obres necessàries (bàsicament bany i cuina) per entrar-hi a viure. A la primera convocatòria, l'any passat, que va finalitzar el 31 de desembre, l'ajuda màxima per habitatge era de 6.000 euros, una xifra que s'ha demostrat insuficient, va admetre, ahir, el regidor Calmet. Per això, en la convocatòria d'aquest any, es doblarà a 12.000 euros.

De la primera convocatòria, la gran majoria de les 24 peticions es van fer per imports superiors als 6.000 euros. D'aquí que, finalment, només s'atorguin dos microcrèdits perquè la resta superaven la xifra. Els diners que no es donaran passaran a engruixir la segona convocatòria, que l'Ajuntament està a punt de publicar.

A banda d'aquests microcrèdits, per augmentar la borsa d'habitatge de lloguer social, els propietaris tenen assessorament jurídic i tècnic gratuït; gestió gratuïta de tots els tràmits per formalitzar el contracte; seguiment de les obligacions contractuals o mediació; assegurança multirisc de l'habitatge i aval de lloguer per al cobrament de les rendes impagades. També hi ha el finançament de petites obres de rehabilitació a canvi de la cessió temporal de l'habitatge per a lloguer social i la possibilitat de formar part del programa de masoveria urbana.