Va néixer a Manresa i mai no ha estat a la Xina, però tot i això es defineix com a xinès perquè els seus pares són originaris d'aquest país. «Però també soc català perquè, de fet, mai no he sortit de Catalunya», explica aquest jove de 16 anys que estudia a l'institut Lluís de Peguera. Li agrada viure a Manresa perquè és la ciutat on ha crescut i viscut sempre, i en destaca la tranquil·litat.

«És una ciutat que no és gaire gran i s'hi viu bé», assegura, però opina que el paisatge humà de la ciutat és molt divers i aquesta realitat s'hauria de promoure més. «Hi ha dues associacions de xinesos, i crec que s'hauria de treballar més intensament perquè aquestes associacions siguin més conegudes», explica aquest manresà que considera que la diversitat de la ciutadania és una riquesa que no s'ha de menystenir.

«Quan jo era petit, hi havia pocs xinesos a la ciutat, però amb els anys la comunitat s'ha anat fent més gran i la cultura xinesa s'hi ha fet més present. Tot i que s'hauria de potenciar més la seva presència en actes i informar més de la seva activitat, la celebració de l'Any Nou és un exemple de com ha crescut la comunitat a la ciutat i les ganes que tenen molts de conservar-ne la cultura», afegeix. Els seus pares són originaris de la regió de Xintian. Tot i no haver anat mai a la Xina, aquest jove assegura que té moltes ganes d'anar-hi.