Uns 1.000 estudiants de 15 centres de secundària de la Catalunya Central han participat aquest matí en una nova edició de la gimcana tecnològica "Manresada", una iniciativa impulsada pel col·lectiu de professors de l'Associació LaceNet Bages. L'activitat té l'objectiu d'aprendre a localitzar qualsevol punt de la ciutat de Manresa combinant els mitjans clàssics amb el bon ús de les noves tecnologies com la geolocalització, xarxes socials, codis QR o la realitat augmentada.

D'altra banda, també té la finalitat de fomentar l'autonomia dels participants perquè aprenguin a moure's sols per la ciutat. Per promoure la inclusió entre l'alumnat, un grup d'Ampans també hi ha participat en una prova pilot.

La gimcana ha començat a les 10 del matí a la plaça Major. Un cop s'han donat les instruccions i recomanacions necessàries, cada grup d'estudiants ha iniciat el seu recorregut per diversos punts de la ciutat; tot registrant imatges i vídeos que després compartirien a través de les xarxes socials.

Durant el recorregut, també s'ha iniciat un projecte de ciència ciutadana en l'àmbit STEAM en què els participants han recollit una sèrie de dades per poder realitzar un mapa de soroll i un informe de sonoritat.

Unes hores més tard, a voltants de la 1 del migdia, els participants s'han reunit al Parc de la Seu per compartir experiències i exposar com havia anat el matí. Allà ha tingut lloc el final de festa, un espectacle d'animació a càrrec de Manel Justícia. Les regidories d'Ensenyament i Mobilitat de l'Ajuntament de Manresa han fet entrega d'una targeta T-2 dels bus urbà a tots els alumnes participants.