Un centenar llarg de persones s'han concentrat aquest dijous al migdia a la plaça Major de Manresa seguint la convocatòria feta a tot el país amb motiu de la vaga convocada avui per protestar contra el judici als polítics i activistes independentistes. Molts dels manifestants porten bufandes grogues i llaços grocs. També hi ha gent que ha sortit de la missa de la Llum, presidida pel bisbe de Vic, Romà Casanova, a l'església del Carme, i s'ha afegit a la convocatòria. La missa, juntament al concert d'aquesta tarda, és l'única activitat que s'ha mantingut del programa del dia de la Llum. Pràcticament tots els bancs del Carme s'han omplert. A la sortida, cara d'estupefacció entre els que no s'havien assabentat que l'Ajuntamnet havia anul·lat tots els actes institucionals i que, rere, seu la majoria de les entitats implicades també els han suspès o els han ajornat.

La concentració a la plaça Major l'ha seguit poca gent. No s'observen pancartes ni tampoc s'ha fet la lectura de cap manifest. A la plaça no hi ha cap comerç obert, ni tan sols algun dels bars que solen obrir quan és un dia festiu. Molt a prop, sí que han treballat els operaris que reurbanitzen la Baixada dels Drets. Sobretot, hi ha obertes perruqueries i botigues de fruita que porten immigrants, com les del carrer de Puigterrà de Dalt, el dels Infants, el Joc de la Pilota i el de Saclosa, per posar només quatre exemples. També funciona algun basar xinès, si bé també n'hi ha de tancats; el quiosc de Sant Domènec, més d'un bar, algun estanc i forns com el Passeig de les Bases de Manresa.

Per a tota la resta, es nota que avui, a banda de ser festiu, que ja fa que molts establiments tanquin normalment el 21 de febrer, s'hi hagi afegit la vaga. Malgrat tot, els carrers no es veuen deserts. El bon dia que fa ha animat la gent a sortir a donar el volt i, a nivell de trànsit, si bé és un atre ritme, també hi ha algun cotxe voltant.

(Operaris treballant al a Baixada dels Drets. Foto: G. C.)