Manresa celebrarà avui la festivitat de la Llum més atípica que es recorda amb l'agenda institucional suspesa per la vaga general del 21-F.

Els únics actes que es mantindran són la solemne concelebració eucarística a l'església del Carme, a 2/4 d'11 del matí, presidida pel bisbe de Vic, Romà Casanova, i el Concert de la Llum, a 2/4 de 7 de la tarda i també a l'església del Carme.

Pel que fa a la resta, i malgrat l'opinió contrària manifestada pels grups municipals del PSC i Ciutadans, el govern municipal de l'Ajuntament de Manresa ha decidit suspendre l'agenda institucional prevista per al dia de la Festa de la Llum i afegir-se a la convocatòria de vaga general prevista per a aquest mateix dia.

A l'espera d'aquesta anòmala jornada central de la festa, ahir sí es van dur a terme els actes programats. La principal novetat del programa va ser la videoprojecció que va seguir a l'acte d'arribada de la llum i l'aigua al monument de la Llum.

L'espectacle de llum i so, a càrrec de Slide Media, volia simbolitzar que Manresa és una ciutat de concòrdia posant de relleu l'acord signat al segle XIV que va permetre construir la Sèquia. Un cop acabada la representació del Misteri de la Llum a l'església del Carme, el so i la llum van transformar d'una forma breu però intensa la Muralla del Carme, el tram de la plaça Europa.

D'altra banda, l'Encesa de la nova Llum va omplir d'espelmes al vespre el rovell de l'ou de la ciutat que al matí va quedar inundat per més d'un miler d'estudiants que participaven a la gimcana tecnològica Manresada.

Milers d'espelmes enceses als carrers del centre històric de la ciutat, però també a aparadors, balcons i ampits per veure la ciutat amb una nova llum.

Els mateixos espais que al matí van transitar estudiants de quinze centres de secundària de la Catalunya Central que van participar en una nova edició de la gimcana tecnològica Manresada, una iniciativa impulsada pel col·lectiu de professors de l'Associació LaceNet Bages que s'ha integrat al programa de les festes de la Llum.