El col·lectiu d'actrius i actors participants a la Fira de l'Aixada de Manresa han fet públic un comunicat per expressar la seva opinió sobre el moment que viu el país, davant el judici als polítics i activistes independentistes.

Diu el següent: "Nosaltres, el col·lectiu d'actrius i actors, i les persones que formen part de la Fira de l'Aixada de Manresa d'enguany, considerem que la vulneració reiterada dels drets civils a Catalunya amenaça les bases de la democràcia en aquest país on els signes d'involució democràtica esdevenen cada cop més evidents.

Diverses actuacions de la judicatura i del Govern espanyol, com l'empresonament i la persecució d'activistes socials i membres del Govern de la Generalitat i del Parlament de Catalunya elegits democràticament, posen en crisi la separació de poders. L'Estat espanyol ha mostrat la seva cara més ferotge i antidemocràtica i cal aturar-lo. És aquesta repressió política i persecució judicial que està infringint contra el poble de Catalunya el que volem denunciar en aquest manifest en solidaritat amb els nostres presos i preses polítics/ques i exiliats/des.

Davant d'aquestes gravíssimes accions, el menyspreu de l'estat espanyol contra el poble i les institucions catalanes escollides democràticament, i per tant, les úniques legitimades per representar-nos, volem expressar el nostre suport i adhesió al nostre Govern, Parlament, Ajuntaments, als seus representants i als familiars d'aquells que desgraciadament estan empresonats o en l'exili per defensar la democràcia i la llibertat d'expressió.

I en aquesta línia, tots els participants a la Fira de l'Aixada de Manresa, volem expressar per mitjà d'aquest manifest un especial suport i recolzament a les famílies dels presos i preses polítics i exiliats.No esteu soles, no esteu sols

".

S'adhereixen a aquest manifest: Taula Artística de la Fira, Grup Teatral l'Espantall, Komando, Farsants Universals, Agrupació Cultural del Bages, Tallers dels Carlins, Grup de teatre dels Carlins, Grup de dansa Cor de Catalunya, La disfressa, Col·lectiu de Jueus de l'Aixada, Majoria d'actors dels actes principals, Tradiball en dansa, Colla Castellera Tirallongues.