L'Ajuntament de Manresa ha aprovat inicialment el projecte que permetrà acabar d'arranjar el camí de la Salut de Viladordis. L'actuació té un pressupost de 179.982 euros, dels quals 126.676 els aporta la Diputació.

L'obra, inclosa en el pressupost municipal d'enguany, completarà la millora d'aquest camí que uneix la carretera BV-1225 (carretera que uneix la ciutat de Manresa i el Pont de Vilomara) i el nucli de Viladordis passant pel santuari de la Salut. Amb aquesta actuació es dona resposta a una llarga reivindicació veïnal.

L'any 2015 ja es va fer una primera actuació d'arranjament en un tram de 270 metres. Ara, es completa amb dos nous trams, de 246 i 484 metres de longitud. Un cop acabades les obres, s'haurà arranjat el quilòmetre de camí que faltava pavimentar entre el santuari de la Salut i la carretera del Pont de Vilomara.

Els treballs se centraran a cor-regir les deficiències estructurals d'alguns trams dels murs de contenció de la base del camí, i completar el ferm mitjançant un paviment format per una llosa de formigó tractada a l'àcid que en garanteix la durabilitat.

A la zona de l'embocadura del camí a tocar de la carretera del Pont de Vilomara, el projecte preveu executar-hi una àrea d'aparcament de vehicles envoltada d'espais de terra per millorar la seva integració en l'entorn.

L'actuació resoldrà les deficiències estructurals d'alguns trams dels murs de pedra que suporta la base del camí i de drenatge que provoquen l'aparició de sots.