Ampans ha participat en el desenvolupament d'una aplicació que guia persones amb discapacitat per orientar-se per la via pública i els transports de forma autònoma. El seu ús millora l'autonomia de les persones usuàries, i els facilita la llibertat de moviments per portar una vida més independent.

App & town Compagnon és el sistema per a persones amb discapacitat intel·lectual, física, sensorial o altres trastorns cognitius que guia, a través d'una aplicació, de forma precisa la persona usuària de l'aplicació. Aquesta app ja ha superat els 4.000 viatges assistits en el seu primer any de vida. App&Town Compagnon monitora en temps real i des d'un centre de control el seguiment de la ruta per part de les persones usuàries a través d'un sistema de geolocalització.

L'aplicació, desenvolupada per Mass Factory, funciona a l'àmbit del sistema integrat de transport metropolità de l'ATM de l'Àrea de Barcelona, l'àrea metropolitana de Madrid, i a les ciutats canadenques de Laval i Longueil. El projecte s'ha desenvolupat amb la col·laboració d'Ampans, el Grup Sant Pere Claver, Hospital Mare de Déu de la Mercè de Germanes Hospitalàries, Fundació Tallers, Fundació ADIMIR i la Fundació ONCE, que han participat en el desenvolupament i pilotatge de l'App. Les entitats participants valoren la contribució d'aquest sistema com a eina facilitadora de la participació comunitària i la inclusió social de les persones amb discapacitat.

Els experts en l'atenció i assistència de persones amb discapacitat intel·lectual, física, sensorial o altres trastorns cognitius, posen també en valor el canvi de paradigma en la prestació de serveis assistencials que l'aplicació suposa, per la millora en l'autonomia personal que significa.

App&Town Compagnon permet a les persones usuàries adoptar un rol actiu, a més d'ampliar el cercle de relacions, mitjançant un vincle de confiança amb el personal tècnic que fa seguiment a través de l'aplicació. És un projecte en el qual també donen suport entitats com La Caixa i Samsung.