Molts dels passatgers es van espantar en veure que sortia fum del tren de Renfe que havia sortit de Manresa ahir a les 3 de la tarda. Els dos accidents mortals dels darrers tres mesos els va fer témer que la incidència pogués ser greu. Eren a l'estació de Sabadell Sud i, abans, el comboi ja s'havia aturat, precisament, per una avaria. L'incident va tenir lloc l'endemà del restabliment total del servei ferroviari al Bages, on no circulaven trens entre Manresa i Sant Vicenç de Castellet després de l'accident mortal del 8 de febrer a Castellgalí.

Finalment, el personal de Renfe va comprovar que no era cap avaria greu, la van reparar i després d'estar aturat set minuts a l'estació de Sabadell Sud, el comboi va continuar el trajecte fins a Barcelona. Segons fonts de Renfe, en cap moment van evacuar els passatgers del tren, però un dels usuaris, en veure el fum, va baixar del comboi i va advertir la resta de persones que hi havia dins del vagó que fessin el mateix. Per aquest motiu hi va haver confusió i l'ensurt entre els passatgers va ser majúscul. No va ser l'única incidència de la jornada a la línia. Els passatgers que van sortir de Barcelona a les 7 de la tarda amb el tren que es dirigia a Manresa van haver de canviar de comboi a Montcada i Reixac.

No és només que les incidències tinguessin lloc l'endemà que la circulació de trens recuperés la normalitat entre Manresa i Sant Vicenç de Castellet, sinó que al Bages les administracions i els agents cívics han expressat la seva indignació en les darreres setmanes després del descarrilament, que va costar la vida a un dels passatgers del tren de Renfe, el 20 de novembre passat, i el xoc frontal entre dos combois, en què va morir una maquinista el dia 8 de febrer. En tots dos accidents, a més, hi va haver desenes de ferits.

Dilluns de la setmana passada, un miler de persones van participat en una marxa, on també hi havia l'alcalde de Manresa i diversos batlles del Bages. La manifestació, convocada per la Plataforma d'Afectades de l'R4, es va iniciar a Sant Domènec i va acabar davant de l'estació de Renfe a Manresa.

Una representació dels alcaldes del Bages, juntament amb els presidents dels consells comarcals de la Catalunya Central, es reuniran dimarts amb el ministeri de Foment i els responsables d'Adif i Renfe a Madrid. Els representants polítics exigiran que es faci un calendari de les inversions previstes a la línia ferroviària.