La Fundació Universitària del Bages ha crescut. No tan sols en nombre d'estudiants, més que mai, sinó també en instal·lacions. Els primers alumnes del grau de Fisioteràpia ja han estrenat el nou edifici de la FUB3. Situat just al davant de l'edifici mare de la FUB a l'avinguda Universitària, el nou equipament universitari està format, per una banda, per l'antic escorxador de Manresa, una nau modernista que s'ha rehabilitat i que és a tocar de la biblioteca universitària del mateix estil. De l'altra, per un edifici de nova construcció. El conjunt és als antics locals de l'Associació de Veïns del Poble Nou. L'ampliació de les instal·lacions del Campus Manresa de la FUB-UManresa

La inauguració oficial de la FUB3 serà més endavant. Però els estudiants ja se l'han començat a fer seva. Ahir ja hi va haver classes a l'antiga nau modernista, mentre que l'edifici nou el van estrenar fa uns dies. Aquest cap de setmana, a més a més, hi va haver jornada de portes obertes amb estudiants francesos interessats a estudiar a la FUB de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). El pròxim 6 d'abril hi tornarà a haver una jornada de portes obertes per informar futurs alumnes.

Les obres a la FUB3 es van iniciar el març de l'any passat, i la previsió era que s'acabessin el primer trimestre d'aquest, com així ha sigut. Actualment encara hi ha operaris per acabar detalls que falten. Com per exemple el pati interior que fa de nexe d'unió entre la FUB2 i la FUB3, i l'antic pati de l'escola les Bases de Manresa que fins el curs passat hi havia al mateix edifici de la FUB2, i que s'adequarà per donar continuïtat del campus universitari cap a l'avinguda. És previst que la rehabilitació completa de tot el conjunt finalitzi a mitjan març.

El cost de la nova FUB3 ha sigut de 3 milions d'euros, que ha assumit la Federació Universitària del Bages, i permetrà resoldre les necessitats d'espais que s'han generat al campus Manresa de la FUB-UManresa no tan sols per l'augment constant d'alumnes dels últims anys, ara són 1.704 estudiants de grau, sinó sobretot pels nous estudis de la facultat de Medicina o l'increment de nous cicles formatius de grau superior.

El projecte de la FUB3 ha inclòs la rehabilitació, restauració, consolidació i ampliació de l'únic edifici de l'antic escorxador que quedava dempeus i en el qual encara no s'havia intervingut després que es recuperés la nau central com a biblioteca universitària. Ara només tenia les parets i la coberta. A la planta baixa hi ha la recepció, aules, serveis, i un espai polivalent. Al primer pis hi ha aules, i al segon, despatxos i zones de treball per al professorat. Al costat s'ha fet un edifici de nova construcció que ha respectat la façana original de tot el conjunt. Hi ha més aules i un gimnàs. L'antic escorxador es va inaugurar el 1908. Compleix, doncs, 101 anys. És obra de l'arquitecte Ignasi Oms i Ponsa, referència del modernisme a la ciutat.

A la FUB3 hi anirà tota la Fisoteràpia que s'imparteix a la Fundació Universitària del Bages de la UVic-UCC. Permetrà deslliurar espai a la Clínica Universitària, que és on es concentraran els estudiants de simulació de Medicina. Fisioteràpia són els estudis amb més alumnes a Manresa. Aquest curs n'hi ha 764 de matriculats, més del 70 % dels quals són de fora, majoritàriament de França. Medicina, per la seva part, té 180 alumnes. Actualment se'n fa el segon curs.