Al costat de la carretera que va cap al Xup, al barri de Vista Alegre, han executat l'enderroc de les naus que hi havia. Els treballs permetran guanyar-hi 3.300 m2 de zona verda. Els porta a terme la propietat dels terrenys, que passaran a ser municipals, i és fruit d'un acord amb l'Ajuntament lligat al pla urbanístic (POUM).

Els treballs havien de quedar enllestits al cap d'un any de la publicació del POUM actual al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, el 26 d'octubre del 2017. La tardor passada, informa l'Ajuntament, la propietat va demanar la llicència d'obres i «es va acordar que, entre la concessió de la llicència i tot, els treballs començarien a principi d'any. Ara ja fa prop de dos mesos que ho van fer».

El terreny on es fa l'actuació, on a hores d'ara ja no queda cap nau, és a la banda esquerra de la carretera anant cap al Xup, just passat el camí de les Pedreres. Acabat del tot l'enderroc, caldrà fer l'adequació de la parcel·la d'acord amb l'entorn paisatgístic on és, amb un cost de 12.000 euros.

Entre les al·legacions que va rebre el nou pla general, n'hi havia una sobre una requalificació al barri de Vista Alegre, que passava de ser sòl urbà a sòl no urbanitzable. La propietat del recinte industrial afectat va al·legar, juntament amb els veïns de les cinc cases adossades que hi ha en una banda i de la casa unifamiliar que hi ha a l'altra. En el cas de la propietat, es queixava que el fet que els 3.300 m2 passessin a sòl no urbanitzable li suposava perdre una superfície edificable de 6.795 m2, que és la que permetia el pla general anterior.

A canvi de tirar endavant la requalificació, l'Ajuntament li va fer guanyar 1.315 m2 de sostre en una altra parcel·la que té al carrer de la Concòrdia on ja podia construir, però on no hi havia estipulada l'edificabilitat permesa. La reducció de metres quadrats l'explica el valor del sostre al sector Concòrdia, que multiplica per tres el de Vista Alegre.

Com que l'entorn del solar al Concòrdia, que és al costat de la zona universitària, ja està urbanitzat, l'acord va estipular una càrrega urbanística a la propietat per deixar adequat el solar a Vista Alegre (els 12.000 euros).