L'Audiència de Barcelona ha desestimat el recurs presentat pel ministeri fiscal contra la decisió d'un jutge de Barcelona d'arxivar la causa contra l'exconseller manresà Josep Huguet per haver fet un retuit sobre l'afiliació política de la secretària del jutjat número 13 de Barcelona. Així, la causa queda ara arxivada definitivament.

El Jutjat d'Instrucció número 22 de Barcelona va arxivar provisionalment la causa el 21 de gener, decisió que va recórrer la Fiscalia. Ara, l'Audiència ha conclòs que el retuit d'Huguet s'empara en la llibertat d'informació i d'expressió i que, per tant, no se'l pot acusar d'un delicte de coaccions i d'obstrucció a la justícia, tal com denunciava la Fiscalia.

El tribunal sobreseu la causa i subratlla que la informació que va retuitejar Huguet «ja havia estat objecte de difusió en diferents mitjans de comunicació» i que, per tant, era una informació «de fàcil accés que es va difondre sense cap valoració» per part de l'investigat. Així mateix, admet un «evident propòsit de crítica a l'actuació d'una autoritat pública» per part de l'exconseller amb relació a la suposada ideologia que s'atribueix a la secretària de l'1-O, que «implícitament qüestiona la neutralitat i imparcialitat en la seva intervenció en la causa seguida davant d'un jutjat», però resol que no es pot considerar que hi hagi «excés de crítica perquè no han quedat afectats els drets fonamentals a l'honor i la intimitat».

En la resolució, els tres magistrats signants asseguren que el que fa el fiscal no és una inferència sinó una «suposició» de la intenció i propòsit d'Huguet a través «de l'únic fet que no admet dubtes», que és el retuit en qüestió. El tribunal provincial també desmunta els arguments defensats per la Fiscalia que donen per fet que el manresà havia de saber que la secretària judicial era testimoni protegit en la causa de l'1-O pel seu paper «d'activista polític, per haver ostentat càrrecs rellevants com a militant d'ERC i per les seves col·laboracions en mitjans escrits i la seva activitat a les xarxes socials». De tot plegat, l'únic que queda provat segons l'Audiència és la redifusió d'una piulada.

Huguet va ser acusat per la Fiscalia d'Odi per haver fet un retuit, el 22 de maig, d'una informació on apareixia el nom, l'afinitat política i la imatge de la secretària judicial, que és la que va participar en l'escorcoll a la seu d'Economia el 20-S i va sortir pel terrat de la conselleria. En la seva declaració davant del jutge, Huguet va defensar que s'havia limitat a fer un retuit i que no tenia coneixement que la secretària judicial era testimoni protegit en la causa de l'1-O, tot i que en aquell moment no ho era, segons la defensa del manresà. Huguet va denunciar a Regió7 aquesta i altres contradiccions (vegeu edició del 2 de febrer).