Alcaldes i representants dels consells comarcals de la Catalunya central i del Vallès Occidental s'han entrevistat aquest dimecres al matí amb alts responsables del ministeri de Foment i també els presidents de les companyies Adif i Renfe per reclamar actuacions urgents a la línia R4 de Manresa a Barcelona.

També per demanar explicacions sobre l'accident mortal que hi va haver a Castellgalí el passat 8 de febrer, que va causar un mort, la maquinista d'un dels dos trens que van xocar, i un centenar de ferits.

La reunió ha finalitzat poc abans de les 12 del migdia. La visita de la delegació catalana a Madrid continua, però. Del ministeri de Foment s'han traslladat a l'edifici del Congrés dels Diputats per reunir-se amb representants dels grups parlamentaris amb l'objectiu que adquireixin el compromís de fer les inversions necessàries a la línia ferroviària, governi qui governi.

La delegació d'alcaldes i representants del consells comarcals està formada per l'alcalde de Cardona i president del Consell d'Alcaldes del bages, Ferran Estruch; l'alcalde de Manresa, valentí Junyent; el de Castallgelí, Cristòfol Gimeno; l'alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montserrat Badia i el de Vacarisses, Antoni Massana. A Vacarisses és on el novembre hi va haver un altre accident en el qual hi va morir un veí de Castellbell.

També hi ha el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas; el del berguedà, Josep Lara; el del Solsonès, Josep Lluís Caelles i el vicepresident del consell del Vallès Occidental, Amadeu Aguado. Per part del Consorci Viari hi han pres part el seu gerent i regidor a l'Ajuntament de Manresa, Marc Aloy; el president de la Cambra de Comerç, Pere Casals i el representant del Montepio, Joan Cots.

A la trobada amb Foment hi ha participat el secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Pedro Saura; el secretari General d'Infraestructures, José Javier Izquierdo; la presidenta d'Adif, Isabel Pardo; i el de Renfe, Isaías Táboas.

Arran de l'accident del passat 8 de febrer, representants polítics, econòmics i socials de les comarques de la Catalunya Central van fer una declaració unitària que es va escenificar a l'estació de la Renfe de Manresa per reclamar, per enèsima, vegada, inversions a la R4 «per garantir la seguretat de la via i, per tant, la seguretat dels ciutadans», segons Estruch. També els resultats de les investigacions. Així mateix es va sol·licitar una reunió amb el govern central que ara s'ha concretat a la trobada a la seu del ministeri de Foment a Madrid.