La farola de la plaça Gispert de Manresa té una esquerda a la base i els veïns temen que podria posar-ne en risc l'estabilitat. Per aquest motiu han alertat a l'Ajuntament per tal de que la revisin i hi facin alguna actuació, ja que temen que pugui caure o es bellugui si no s'arregla.

Els veïns han sabut que ha aparegut l'esquerda després de la Fira de l'Aixada, quan el personal encarregat de retirar les banderoles de la fira se'n van adonar i van avisar-los, però no saben per què s'ha produït. Tot i això, el fanal continua funcionant sense cap mena de problema i il·lumina la plaça com sempre.

Es tracta d'una antic fanal que l'Ajuntament va recol·locar l'any 2013 però llavors només tenia un caràcter decoratiu i no feia llum. No va ser fins al desembre del 2017 que va disposar de connexió elèctrica i des de llavors il·lumina la plaça, tal i com reivindicaven els veïns per tal d'augmentar la seguretat ciutadana en aquest punt del Nucli Històric a les nits.

La decisió de connectar el fanal a la xarxa elèctrica va formar part del compromís de l'Ajuntament de Manresa per aconseguir millores en la imatge i en aquest entorn de la ciutat.