Junts per Manresa revelarà el proper dimarts, 5 de març, el nom de les primeres persones que configuraran la llista del partit de cara a les eleccions municipals del mes de maig. La candidatura, liderada per l’actual alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, presentarà en públic els integrants del nou equip en un acte a la sala petita del Teatre Kursaal.

L’esdeveniment es durà a terme a partir de 2/4 de 8 del vespre i, segons els organitzadors, comptarà amb música en directe i piscolabis per a tots els assistents. L’acte també servirà perquè Junyent doni a conèixer les principals línies de treball de cara a configurar els eixos del programa per a les eleccions municipals.

Valentí Junyent va sortir escollit en les primàries internes com a cap de llista del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) a Manresa per les eleccions municipals, que concorrerà sota el paraigua de la marca de Junts per Catalunya (JuntsxCat).

Junyent és llicenciat en Geografia i Història per la UAB i ha cursat els màsters de Direcció i Gestió Esportiva i el d'Intel·ligència Emocional a les Organitzacions. Pel que fa a la seva trajectòria professional, va ser president executiu i director general del Bàsquet Manresa, etapa en què el TDK va ser campió de la Copa del Rei (1996), de la Lliga Catalana (1997) i de la lliga ACB (1998). També va ser director general del Lleida Bàsquet SAD i, més endavant, director esportiu i d'arbitratge de l'ACB.

En l’àmbit polític, és alcalde de Manresa des del 2011. Va ser president del Consorci Localret del 2011 al 2015 i actualment és diputat delegat d'Espais Naturals i Medi Ambient a la Diputació de Barcelona.