Disconformitat amb el tancament de la residència municipal Catalunya

Josep Fuentes va fer públic en la roda de premsa que «hem expressat a l’Ajuntament de Manresa el nostre desacord que les places que van passar de la residència municipal Catalunya a l’Hospital de Sant Andreu siguin places a extingir».

En el mateix sentit, Víctor Feliu va advertir de la contradicció que suposa el reconeixement de manca de places assistencials, les llistes d’espera de 2 anys per accedir a una plaça pública de residència i que, al mateix temps, ja es plantegi la seva eliminació sense haver articulat alternatives.

Replantejar atenció domiciliària que s’ofereix per ser «insuficient»

L’atenció domiciliària que es presta a la ciutat ha de ser «repensada i replantejada», segons CCOO.

Per al sindicat això és necessari si el que es persegueix és que sigui valorada i coneguda per la ciutadania com «una alternativa real a l’ingrés en una residència».

Els representants del sindicat van explicar en la roda de premsa que «cal fer coses que no s’estan fent», des d’augmentar la intensitat de l’atenció, ja que el nombre d’hores «és absolutament insuficient», fins a incrementar els serveis que s’ofereixen als usuaris.

«Sant Andreu Salut ha de ser l’eina per a la política pública d’envelliment»

Els representants del sindicat intercomarcal de Pensionistes i Jubilats de CCOO del Vallès Occidental-Catalunya Central van plantejar la necessitat que la Fundació Sant Andreu Salut hauria de ser «l’instrument de l’Ajuntament de Manresa per a les polítiques públiques en matèria d’envelliment i dependència i no una empresa que gestiona molt bé».

Reclamen que s’intensifiqui la vocació i l’orientació cap al servei públic d’aquesta fundació amb un patronat presidit per l’alcalde de Manresa mitjançant «una decisió política que la reorienti».

Valorar la utilització geriàtrica del Centre Hospitalari i altres equipaments

Proposen que el pla estratègic sobre envelliment i dependència explori de forma decidida les possibilitats que una part del Centre Hospitalari pugui ser dedicada a residència geriàtrica a mesura que va quedant buit d’activitat.

A banda d’aquesta ubicació, el sindicat demana que se n’explorin d’altres, com la cessió del convent de les caputxines per fer-hi una residència per a ancians amb dependència.

Cal recordar que aquesta operació va topar amb l’oposició de l’estructura eclesiàstica que va frenar la cessió a Sant Andreu Salut.

«Posar en valor la feina dels professionals és fonamental»

La roda de premsa d’ahir a la seu manresana de CCOO va estar farcida de propostes, però els sindicalistes en van voler posar una al centre de tot: «Posar en valor i reconèixer la feina dels professionals és fonamental».

Es referien als professionals que fan funcionar els serveis públics i concertats d’atenció a l’envelliment i la dependència, que porten a terme una tasca d’enorme valor i que està molt poc reconeguda en proporció al benestar social que genera.

A més de reconeixement, van reclamar més eines formatives.