Els veïns del bloc de pisos que es va incendiar el 6 de febrer passat a la carretera del Pont de Vilomara de Manresa encara no han pogut tornar a casa i no ho podran fer fins d'aquí a unes setmanes, segons ha pogut saber Regió7. Les onze famílies desallotjades fa més de vint dies a causa del foc continuen vivint a casa de familiars o bé en establiments si l'assegurança els ho cobreix, segons fonts de l'Ajuntament, que asseguren que Serveis Socials ha fet només alguna atenció puntual.

Consultat per aquest diari, l'Ajuntament ha explicat que les tasques de reparació dels danys s'han endarrerit a causa de les asseguradores que havien de fer els peritatges, que «van trigar a fer la feina». Ara ja s'està treballant per arreglar els desperfectes ocasionats pel foc -sobretot a la zona del celobert, on hi ha una bastida des de la qual es van retirant totes les finestres cremades- i continuen en marxa les tasques de neteja. Cal també revisar les instal·lacions d'aigua, gas i electricitat, refer les canalitzacions que van quedar desfetes i substituir les portes i les finestres cremades.

A banda, queda pendent que la comunitat de propietaris aporti un informe tècnic que concreti quin és l'estat de cada habitatge i certifiqui així l'informe tècnic municipal que va descartar problemes estructurals greus. Segons el representant de la comunitat, encara trigaran «uns quants dies» a tenir llest l'informe. Per tant, el retorn dels 29 veïns -que continuen tenint un horari assignat per recollir les seves pertinences- no és previst fins d'aquí a unes setmanes, excepte el de les famílies dels pisos més afectats, als quals cal fer reformes integrals.

L'incendi es va originar en un pis de la tercera planta per causes accidentals que no es van arribar a aclarir i es va propagar per un celobert interior a habitatges de la segona i la cinquena planta. Les flames van deixar un veí tetraplègic atrapat al terrat mentre van durar els treballs d'extinció. Nou persones van ser ateses per intoxicació lleu i dos bombers van patir cremades lleus.