Per unanimitat, el ple va aprovar ahir declarar-se formalment municipi contra el feixisme i el racisme, i en favor de la convivència i la diversitat.

A instància de la Xarxa Antifeixista de la Catalunya Central i Unitat Contra el Feixisme i el Racisme del Bages, la moció presentada compromet l'Ajuntament a continuar promovent actes per la memòria històrica del municipi i a defensar els valors de la democràcia i de la «diversitat cultural, religiosa i de gènere».

La proposició aprovada compromet l'Ajuntament a prioritzar una campanya permanent de neteja «de propaganda d'activitats que incitin la discriminació racial, ètica, cultural, de gènere o qualsevol altra que vulneri els drets humans». Això implica evitar que «a la ciutat s'hi trobin pintades, cartells, adhesius o fulletons publicitaris discriminatoris.

L'Ajuntament també es compromet a continuar denegant, quan en tingui competència, l'ús d'equipaments públics i de l'espai públic a col·lectius i formacions polítiques que incitin a la discriminació, així com a entitats que facin enaltiment del franquisme, del nazisme, el racisme o mostres d'odi a qui no pensa de la mateixa manera.

Així mateix es manifesta «absolut rebuig» a l'ús de la via pública per part d'aquests col·lectius i es continuarà condemnant formalment tots els actes públics i declaracions que facin apologia de la discriminació. L'acord va ser defensat fent ús del reglament de participació ciutadana per l'activista Olga Tobal Matas, que va acusar els regidors de Ciutadans d'«hipòcrites perquè teniu militants que estan fent tot el contrari del que s'ha llegit a la moció».