Per a l'alcalde de Cardona i president del Consell d'Alcaldes del Bages, Ferran Estruch, la reunió d'ahir a Foment «demostra que el territori, unit, avança, i que nosaltres podem ser interlocutors directes amb el ministeri, una bona manera de poder garantir les infraestructures que depenen d'ells». Segons va afirmar, «serem ferms, persistents i no estalviarem esforços perquè es compleixi el que s'acordi».

Per a l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, la reivindicació a nivell de territori «s'ha plantejat bé» amb la presència de consells comarcals de l'àrea de l'R4, els quatre alcaldes «dels municipis més afectats» pels dos darrers accidents, la Cambra de Comerç i el Montepio. «Acredita la gravetat de la situació de les comunicacions amb l'àrea metropolitana». Segons Junyent, no es tracta d'invertir per recuperar el que no s'ha fet, «sinó perquè fa falta».

Una de les demandes de la delegació catalana també va ser estar al corrent de les investigacions que es porten a terme sobre l'accident de Vacarisses del 19 de novembre passat i el de Castellgalí del 8 de febrer. En els dos casos la investigació per part d'Adif i Renfe continua oberta, a més a més de la judicial.

Per a Estruch, no tan sols hi ha hagut «deixadesa» els últims anys a l'hora de fer inversions a rodalies en general i a l'R4, sinó que tampoc no hi ha hagut informació de les actuacions que s'han dut a terme. «Hem dit que això no pot ser. No pot ser que no avisin que es reprèn el servei del tren i ens n'haguem d'assabentar pels mitjans. Nosaltres som territori i representem els ciutadans».