Durant tot el diumenge se celebrarà la 23a edició del Fora Stocks a Manresa. Es durà a terme al primer tram del passeig de Pere III, on hi haurà un total de 37 comerços, tres més que no pas a la passada edició. Al segon tram del Passeig hi haurà concessionaris de vehicles. Aquest divendres han presentat la iniciativa la presidenta de la UBIC-Manresa+Comerç, i el regidor de Comerç de l’Ajuntament de Manresa, Jaume Arnau.

Per a Infante, l’activitat està plenament consolidada i tot i que per als comerciants els hi suposi un esforç haver de traslladar tot el gènere al Passeig «cada any repeteixen i se n’hi afegeixen més, i això vol dir que és un èxit».

L’esperit continua sent el mateix: una última cita per vendre els productes de la temporada d’hivern i poder incorporar la nova col·lecció de primavera i estiu. Com en les darrers edicions, la majoria de comerços que hi haurà al llarg del primer tram del Passeig són de moda. Però també d’estris de cuina i de la llar, calçat, llibres o mobiliari. A Crist Rei hi haurà activitats infantils, i a la tarda un grup de trompetes del Conservatori de Música de Manresa actuarà a la cruïlla del Pere III amb el carrer Casanovas.

Els darrers anys el Fora Stocks havia coincidit amb la Transèquia. Enguany ho farà, però amb el carnestoltes infantil. «S’ha fet una feina important per conviure amb la rua», va comentar Infante, sobretot a l’àrea de Crist Rei.

Jaume Arnau, per la seva part, va assegurar que el Fora Stocks és una d’aquelles activitats comercials que es valoraria més «si es deixés de fer». També va fer una crida perquè els comerciants uneixin esforços. Aquest divendres i dissabte, botiguers del Centre Històric també trauran els seus productes davant les botigues. Per Arnau, sumar les dues activitats donaria més rellevància al comerç de la ciutat.