L'Ajuntament de Manresa destinarà aquest 2019 un milió d'euros en un nou pla de millora de l'espai públic. Serà el tercer des del 2017 per intentar pal·liar el dèficit que hi ha hagut els últims anys en matèria de manteniment de car-rers, calçades, voreres i espai públic en general. Actualment s'està treballant per definir on s'actuarà.

Mentrestant el pla de xoc del 2018, també d'un milió d'euros com el del 2017, encara s'està executant. Ha començat l'actuació per ampliar voreres a l'avinguda Tudela, entre el carrer Saclosa i el Martí i Pol. Segons va explicar ahir a peu d'obra el regidor de Qualitat Urbana, Jordi Serracanta, es tracta de «guanyar espai per als vianants, millorar-lo i dignificar-lo». Les voreres de l'entorn de la plaça Catalunya tenien una «amplada insuficient per la intensitat dels recorreguts de vianants».

Les obres duraran dos mesos i tenen un pressupost de gairebé 85.000 euros. Mentre durin els treballs l'avinguda Tudela és d'una sola direcció en sentit sortida o cap a la Mion. Del pla de xoc del 2018 queda pendent el carrer del Forn, a la Pujada Roja.

En total s'hauran invertit 480.00 euros en millora de calçades; 200.000 en parcs infantils; 209.000 en millora de voreres i la resta en treballs d'adaptació de passos de vianants i per fer aparcaments dissuasius.

El regidor de Barris de l'Ajuntament, Joan Calmet, va explicar que «no es tracta d'actuacions vistoses i rendibles, sinó que són les que la gent ens demana». Els projectes es consensuen amb les entitats veïnals. Ahir el president de l'Associació de Veïns de plaça Catalunya, Ramon Caballol, va afirmar que al barri hi va haver una actuació més aviat minsa en el pla de xoc del 2017, que va consistir en la pavimentació d'una part del carrer del Bruc. Ara l'obra és «més important», però «encara hi ha moltes coses a fer», va dir.