Manresa tindrà una quarantena d'activitats programades durant el mes de març amb motiu del Dia Internacional de la Dona per reivindicar el paper de la dona en la memòria històrica, «moltes vegades infravalorat i invisibilitzat». El que no se celebrarà són els actes institucionals del dia 8 de març perquè l'Ajuntament, tal com va explicar ahir aquest diari, s'ha sumat a la vaga feminista.

És per això que l'acte institucional es farà el dilluns 11 de març i no el divendres 8. A l'acte -al saló de sessions de l'Ajuntament de Manresa a les 19 h- hi assistirà la historiadora Assumpta Montellà, que oferirà la xerrada «La història de les dones». La conferència anirà acompanyada d'una actuació musical a càrrec de Celeste Alías i Maria di Pace.

El dia de la vaga l'única acció que hi ha prevista de forma institucional és la col·locació del llaç lila a la façana de l'ajuntament. A banda, a les 12 del migdia es farà una concentració davant dels jutjats. A la tarda, a partir de les 7, hi ha prevista una manifestació convocada per sindicats i el moviment feminista que començarà a la Ben Plantada.

La regidora de la Dona i Igualtat de Manresa, Cristina Cruz, va presentar ahir el programa d'actes, juntament amb la representant del Consell Municipal de la Dona, Verònica Soto; Júlia Fernàndez, professora de l'institut Lluís de Peguera; Elena Rueda, entrenadora del Vela Club Fitness; i Carme Batista, tècnica municipal de la Dona.