La reunió de la delegació d'alcaldes, consells comarcals de la Catalunya Central i el Vallès Occidental i de membres del Consorci Viari va ser una petició de representants polítics, econòmics i socials de les comarques centrals, que en una declaració conjunta després del xoc de trens a Castell-galí van instar el ministeri de Foment a rebre'ls en un termini màxim de 15 dies. El ministre José Luis Ábalos va anunciar la setmana passada al Senat que es reuniria amb ells. Però finalment va ser el secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Pedro Saura, qui els va rebre.

«Ens hauria agradat que el ministre en persona ens hagués rebut. No ho ha fet pels motius que sigui, però el que ens interessava a nosaltres és avançar», va opinar el president del Consell d'Alcaldes del Bages. A la delegació catalana també hi havia l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el de Cas-tellgalí, Cristòfol Gimeno; l'alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montserrat Badia; i el de Vacarisses, Antoni Massana. A Vacarisses és on el novembre hi va haver l' accident en el qual va morir un veí de Castellbell.

També hi havia el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas; el del Berguedà, Josep Lara; el del Solsonès, Josep Lluís Caelles; i el vicepresident del Consell del Vallès Occidental, Amadeu Aguado. Per part del Consorci Viari hi van prendre part el seu gerent i regidor a l'Ajuntament de Manresa, Marc Aloy; el president de la Cambra de Comerç, Pere Casals; i el representant del Montepio, Joan Cots.

Per Foment, a més a més del secretari d'Estat també hi va participar el secretari General d'Infraestructures, José Javier Izquierdo; la presidenta d'Adif, Isabel Pardo; i el president de la companyia Renfe, Isaías Táboas.