L’Ajuntament de Manresa és un dels 32 ajuntaments catalans que han obtingut el 100% de puntuació en el Segell Infoparticipa que elabora el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP), de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

El consistori manresà repeteix així els excel·lents resultats que ja va obtenir en les quatre anteriors edicions d’aquests reconeixements. En total, 110 administracions -entre ajuntaments, consells comarcals i diputacions- han rebut els Segells o les Mencions al Segell Infoparticipa aquest any.

El resultat obtingut per l’Ajuntament de Manresa és encara més meritori si es té en compte que en aquesta 6a edició l'equip del LPCCP ha incrementat el nivell d'exigència de qualitat pel que fa a les informacions requerides als ajuntaments per elaborar els 52 indicadors que mesuren la transparència, especialment pel que fa al retiment de comptes, les retribucions i les declaracions de béns i d'activitats dels càrrecs electes, l'exigència d'actualització i d'ubicació de les dades a la pàgina web i l’accés a documents comptables, de contractació i financers.

El Consell Certificador del Segell Infoparticipa, presidit per la doctora Victòria Camps, catedràtica d'Ètica de la UAB i Membre del Consejo de Estado, ha comunicat avui a l’Ajuntament de Manresa que es va reunir dimarts passat, 26 de febrer, per acordar els guardons que s'atorguen en aquesta edició corresponent a 2018.

El Consell va acordar concedir el Segell Infoparticipa a 98 ajuntaments, i la Menció a 4. Per tant, a 102 dels 947 ajuntaments catalans. D'aquests, 32 han assolit una puntuació de 100, entre els quals Manresa. A més a més, va decidir concedir el Segell Infoparticipa a 4 consells comarcals, i la Menció a 1 dels 42. I el Segell Infoparticipa a 3 de les 4 diputacions.

Per adoptar aquesta decisió, va analitzar l'informe que l'equip del LPCCP elabora amb les dades que es poden consultar al Mapa Infoparticipa, en el qual s'incorporen els resultats de totes les avaluacions realitzades.

Transformació digital

A banda d’aquests excel·lents resultats en els indicadors de transparència de la UAB, l’Ajuntament de Manresa també ha estat un dels guardonats en la quarta edició dels Reconeixements Administració Oberta, que atorga anualment el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC).

Aquests reconeixements, que distingeixen set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seva naturalesa, s’atorguen en base a uns indicadors objectius, l’anàlisi dels webs dels ens i l’ús de determinats serveis de l’AOC.

El seu objectiu és valorar i reconèixer la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica i la seva conseqüent transformació digital en seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna.

Enguany han estat guardonats 74 ens locals, i Manresa s’ha situat en el Top 10 entre els ajuntaments catalans de més 50.000 habitants