El regidor de Comerç de l'Ajuntament de Manresa, Jaume Arnau, va demanar més unitat d'acció als comerciants de la ciutat durant la presentació del Fora Stocks que des de fa 23 anys organitza la UBIC-Manresa+Comerç, i que se celebrarà demà al primer tram del passeig de Pere III. Ahir, divendres, i avui, dissabte, comerciants del nucli del Centre Històric també treuen els seus articles al carrer. Per a Arnau, amb cooperació i coordinació s'hauria pogut organitzar una activitat conjunta que hauria donat més rellevància a la ciutat i també al seu sector comercial.

«Cooperar suma i dividir resta», va assegurar el regidor, que va encoratjar els comerciants a ser valents en aquest aspecte. També la presidenta de la Unió de Botiguers, Tània Infante, va afirmar que es podria trobar una fórmula de col·laboració «per donar més una imatge de ciutat». Es podria fer un cap de setmana llarg de Fora Stocks amb formats diferents, van dir.

La UBIC ja va denunciar que durant l'última Shopping Night més d'un centenar de comerços van obrir sense estar autoritzats a participar a l'activitat comercial nocturna, un costum que van detectar ja tres anys enrere. S'estalvien de pagar els costos de l'organització de l'acte, que són 90 euros per comerç. Unitat és el que troben a faltar.

23 anys de Fora Stocks

El Fora Stocks de diumenge celebrarà la seva 23a edició. Es durà a terme durant tot diumenge al primer tram del passeig de Pere III, on hi haurà un total de 37 comerços, tres més que no pas a la dar-rera edició. Al segon tram del Passeig hi haurà concessionaris de vehicles.

Per a Infante, l'activitat està plenament consolidada, i tot i que per als comerciants suposi un esforç haver de traslladar tot el gènere al Passeig, «cada any repeteixen i se n'hi afegeixen més, i això vol dir que és un èxit». L'esperit continua sent el mateix: una última cita per vendre els productes de la temporada d'hivern i poder incorporar la nova col·lecció de primavera i estiu. Com en les dar-reres edicions, la majoria de comerços que hi haurà al llarg del primer tram del Passeig són de moda. Però també d'estris de cuina i de la llar, calçat, llibres i mobiliari. A Crist Rei hi haurà activitats infantils, i a la tarda un grup de trompetes del Conservatori de Música de Manresa actuarà a la cruïllla del Pere III amb el carrer Casanovas.

Per al regidor de Comerç, el Fora Stocks és una d'aquelles activitats que ja s'han convertit en tradicionals però que es valoraria més si mai es deixa de fer.

Fora Stocks i Carnestoltes

Els darrers anys el Fora Stocks havia coincidit amb la Transèquia. Enguany no es fan el mateix dia. Però coincideix amb el Carnestoltes Infantil. «S'ha fet una feina important per conviure amb la rua», va comentar Infante, sobretot a l'àrea de Crist Rei, on hi haurà activitats pensades per generar un ambient familiar. El Carnestoltes passa pel Guimerà.