Sant Vicenç va viure ahir a la tarda una rua de Carnaval amb molt protagonisme musical, amb una calor inusual i que va acabar coronant el poble d'Astèrix i Obèlix amb el premi principal, el de la carrossa guanyadora. Presentat conjuntament per l'Esbart Dansaire Santvicentí i la Colla de Geganters, no hi va faltar cap dels populars personatges de la Gàl·lia del còmic, ni els seus enemics romans, ni el senglar ni el menhir.

La cercavila va seguir l'itinerari de les últimes edicions, va arrencar des del sector de l'antiga Bòbila per desfilar per les avingudes d'Eduardo Peña i Secretari Canal i el carrer Gran com a espais principals, i va acabar amb l'entrada a la plaça de Clavé.

De la rua santvicentina destaca que cada cop prenen més protagonisme les comparses, més que no pas les carrosses o les disfresses individuals o de grups reduïts. I també que les formacions cada vegada es preparen millor la coreografia de lluïment en l'entrada final.

A l'edició d'ahir a la tarda la música va tenir un protagonisme molt rellevant en les temàtiques escollides, ja que s'hi va poder veure des d'un concert de Queen, fins als que rememoraven la pel·lícula Grease, passant per una disco de la dècada dels 80.

Tots tres, per cert, es van acabar enduent premi. La 'disco coral' (de l'Associació Musical Castellet), el d'animació; Queen (Club Esquaix Atlètic Castellet), el segon de comparsa; i Grease (Hoquei Castellet), el tercer.

Quant a la resta de premis, la comparsa guanyadora va ser per a Tibidabo Castellet. En carrossa, el segon premi va ser per a les galetes de l'escola Puigsoler, i el tercer per als Bojos per la Ciència, de l'escola Sant Vicenç. L'infantil va ser per a la Raponzel, l'individual o grup reduït per a «Harry Potter i la pedra de Sant Vicenç», mentre que els Santvigenis es van adjudicar el d'originalitat.