Tot i la concurrència a les botigues de disfresses de Manresa ahir a la tarda per comprar una disfressa per a aquest cap de setmana, els establiments asseguraven que hi ha hagut menys moviment que altres anys. Asseguren que la venda on-line ha entrat de ple en el sector i que moltes persones que busquen disfressa l'acaben comprant per Internet. «És una tendència clara. Els joves busquen el que volen cada cop més a través de la xarxa», explica la propietària de La gresca, Núria Gómez.

També assegura que la compra per Internet de disfresses no és tan fiable com la que es fa presencialment i, de fet, hi ha clients que han acabat anant a la botiga perquè la que han adquirit per Internet no era tal com l'havien vist a la foto, i acaben fent una altra compra en persona a l'establiment. Una realitat que afecta tot el sector i que la resta de botigues de Manresa també constaten.

Nous hàbits compra

Els responsables dels establiments també parlen de canvis d'hàbits importants en els dar-rers anys. A La gresca no han parat d'entrar clients aquesta setmana a la recerca d'una disfressa. Molta gent va a darrera hora a diferència d'abans, quan la gran majoria ja anava el novembre o el desembre a adquirir-la.