El ple municipal va donar el vistiplau al Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC) de Manresa. Ho va fer amb l'abstenció de la CUP.

Anomenat a la capital del Bages Pla Clima Manresa, conté les accions que es duran a terme per superar els objectius fixats per la Unió Europea de cara l'any 2030 pel que fa a la reducció d'un 40% dels gasos d'efecte hivernacle.

El document identifica un total de 103 accions, 60 de les quals són de mitigació (per aconseguir que el municipi redueixi les seves emissions de gasos amb efecte d'hivernacle un 40% de cara al 2030) i 43 d'adaptació (per assolir una major resiliència del municipi davant dels impactes negatius del canvi climàtic).

Amb l'execució d'aquestes accions es preveu que el municipi estalviï un 20,1 % al 2020 i un 42 % el 2030.

El Pla Clima Manresa, que ha estat redactat per encàrrec de la Diputació de Barcelona en compliment dels compromisos assolits en el document anomenat Nou Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia, està dividit en dos parts: Mitigació i Adaptació

La mitigació estableix accions dirigides a l'eficiència energètica, energies renovables i electrificació de la mobilitat.

L'adaptació consta de les accions per tal d'aconseguir una major resiliència del municipi davant dels impactes negatius del canvi climàtic i s'enfoca en una sèrie d'àrees, que són: la Salut, l'Aigua, Residus, i Territori.