La regidora Cristina Cruz va anunciar ahir una de les novetats que tindrà lloc enguany i de la qual es podria fer una segona edició «pel gran èxit d'inscripcions que està tenint». Es tracta de l'itinerari dramatitzat «Les dones també hi érem», a càrrec de l'historiador Francesc Comas.

Un grup d'actors donarà a conèixer diferents col·lectius de dones que van jugar un paper important en la història local, segons va explicar la tècnica Carme Batista. L'activitat, que és gratuïta, es farà el dissabte 9 de març a 2/4 d'11 del matí a la plaça Major. Les inscripcions s'han de fer al SIAD abans del dia 8, presencialment, per telèfon o al correu siad@ajmanresa.cat. Batista va avançar que les 25 places que s'han obert per fer l'itinerari ja estan esgotades i que hi ha unes 15 persones en llista d'espera, motiu pel qual s'estan plantejant realitzar una segona edició de l'itinerari.

Altres activitats també destacades del programa són la sortida a la Maternitat d'Elna el 10 de març, guiada per la historiadora Assumpta Montellà; el concurs de mems per la igualtat adreçat a l'alumnat de secundària, del qual se sabran els guanyadors el dijous 14 de març en un acte a l'institut Lluís de Peguera; i la 3a Cursa de la Dona organitzada pel gimnàs Vela, el 17 de març.