L'institut Lacetània de Manresa ha celebrat avui l'acte de presentació de la pista poliesportiva coberta, uns treballs de remodelació que han estat impulsats pel departament d'Ensenyament de la Generalitat conjuntament amb el centre d'ensenyament de secundària manresà.

Les obres han consistit en la substitució del paviment dur de ciment existent per una pista nova de parquet flotant; la substitució de les cistelles de bàsquet fixes per retràctils i amb un sistema que permet plegar-les i guanyar en polivalència de la pista esportiva. Prèviament, es van realitzar uns treballs d'aïllament del sostre del pavelló per evitar filtracions d'aigua de pluja existents.

D'aquesta manera, la ciutat guanya un nou espai que permet augmentar les hores disponibles de pista coberta per donar resposta a les necessitats de més espai per part de clubs esportius. La pista permet la pràctica poliesportiva ja que és possible practicar-hi voleibol, gimnàstica, futbol sala, entre d'altres.

El regidor d'Esports, Jordi Serracanta ha manifestat en l'acte de presentació de la nova pista que en els propers dies se signarà un conveni d'utilització d'aquest espai entre l'institut i l'Ajuntament de Manresa, per tal que aquesta nova pista poliesportiva coberta pugui ser utilitzada pels clubs esportius de la ciutat que fins ara tenien limitat el seu creixement per manca d'espais d'entrenament en pavellons poliesportius. Concretament es tracta dels clubs Volei 6 Manresa, Associació Esportiva La Salle i Manresa Futbol Sala.

La directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament de la Catalunya Central, Dolors Colell ha informat que el cost global de la remodelació ha estat d'uns 45.000 euros (més de 38.000 d'Ensenyament i uns 6.000 de l'Institut Lacetània)".