La nit de dissabte, durant el ball del Carnaval de Berga, es van donar a conèixer els premiats d'enguany. La rua no va deixar indiferent als assistents, que van poder veure comparses molt variades, i el jurat no ho va tenir fàcil. D'aquesta manera va donar el primer premi a millor carrossa a «Express 96», que representava una locomotora de vapor amb els integrants disfressats de carbó i maquinistes del tren. Així doncs, els de la generació del 1996 es van endur 1.000 euros de premi. El segon i el tercer lloc van ser per als «Cornuts d'aigua dolça» amb 750 euros de premi i «Pepita de Cocó» amb 500 euros, respectivament.

Pel que fa a la categoria d'animació, la crítica i la ironia de la situació política i social van tenir gran pes a l'hora d'escollir els premiats. D'aquesta manera, el primer classificat va ser «La España CUCqui», que satiritzava l'exhumació del cos del dictador Francisco Franco, amb un premi de 500 euros, seguit de «Cantharellus de Berga Sud», de la generació del 95, amb 400 euros de premi i, finalment, el premi de 300 euros va ser per a «Muntatges Rusc», de la generació del 1994.

El premi a la millor comparsa adulta, entre la gran varietat que hi havia, va ser per a «The Greatest Showman», que va rebre 400 euros. El segon i tercer lloc van ser per a «El foc de la diversió» i «La Mar Xalada». Finalment, el premi a la millor comparsa infantil va anar a parar a «Ranxo, Sac i Ganxo». La segona millor comparsa infantil va ser per a «Sant Joan Poppins» i el tercer premi, per al «Bosc encantat de Santa Eulàlia».

Continua la festa

El Carnaval de Berga va continuar amb el cap de setmana de celebració amb la popular guerra de la farina a la plaça de Sant Pere.

La plaça, cada any amb més gent de fora encuriosida per la festa, va començar a la 1 del migdia, amb sol i calor, l'enfrontament entre els bàndols liberals, de color vermell, i carlins, de color blau, després que els dos equips fessin la seva arribada i salutació pertinent.

Durant la guerra es va poder veure la participació de persones de diferents edats, algunes vestides de militars i d'altres, simplement, com a participants amb ulleres i mocadors. També hi havia alguna família que, sense ser de cap color, va voler afegir-s'hi.

Fins a 17.000 bombes de farina es van llançar en menys de quinze minuts i van causar diverses atencions mèdiques per part de la Creu Verda.

Després de la lluita, els liberals es van proclamar els guanyadors de la divertida representació dels fets històrics ocorreguts a Berga l'any 1849, i va finalitzar amb un vermut de germanor entre els dos equips.

A la tarda es va dur a terme el Carnaval Infantil al Pavelló Vell d'Esports amb l'espectacle Ballant damunt la lluna. Reggae per xics, a càrrec de The Penguins.

L'últim acte serà el pròxim dimecres a les 7 de la tarda amb una processó des de la plaça de Sant Pere fins a la plaça del Forn per acomiadar la festa i fer entrega dels premis.