El Carnaval de Berga va incloure més de vint comparses i carrosses que van participar ahir a la rua. La tarda assolellada i el poc fred que hi va haver enguany va afavorir l'atenció de més de 2.000 persones de públic assistent. Amb gran diversitat de disfresses i car-rosses, un dels punts més destacats va ser la consolidació de les comparses entre generacions nascudes, fet que provocava així una competició entre elles.

També, un any més, la reivindicació a favor de la República Catalana, la llibertat pels presos i la ironia sobre la justícia espanyola es va veure efectiva en una gran part de les agrupacions. «La España CUCqui» va ser una de les més aplaudides pel públic a causa de l'humor que van donar amb l'exhumació del cos de Franco i la resposta de la justícia espanyola. Altres, com la «Cantharellus de Berga sud», que van fer broma dels fets ocorreguts a la rotonda de l'entrada de Berga quan un senyor va voler treure les creus grogues que hi havia posades com a reivindicació pels presos independentistes, també va ser una de les més ovacionades pels assistents.

Un altre dels temes que es va poder veure va ser relacionat amb el nou servei de reciclatge «Porta a Porta» que des de finals d'any 2018 es du a terme a la comarca.

També, de les temàtiques més vistes al llarg de la rua va ser referent a diverses pel·lícules o sèries conegudes internacionalment com Mary Poppins, The Greatest Showman o el popular conte del Petit Príncep per part de l'Escola Vedruna de Berga.

Del total de 23 comparses apuntades a la rua d'aquest any, la més gran va ser la de l'Escola de Santa Eulàlia amb el nom «Un bosc encantat» amb fades, follets i arquers amb un total de 219 persones i, per contra, la més petita va ser la «Flota d'exploració espacial El Celler» amb una dotzena de participants.

Novetats

La nova normativa impulsada per l'Ajuntament en què es potenciava la festa lliure d'alcohol durant la rua amb penalització per part del jurat, es va complir per part de la majoria de les comparses, tot i que alguna, de manera dissimulada, portava begudes alcohòliques.

També, el fet de voler agilitzar la rua deixant un espai entre comparses de màxim tres minuts i les actuacions davant del jurat amb també un màxim de tres minuts, van fer que la rua d'enguany tingués un caràcter més dinàmic respecte els anys anteriors.