Víkings, superherois i personatges de cultures de tot el món es van citar a Sallent, que es va convertir, un altre Carnestoltes, en la capital festiva del Bages. El municipi va aplegar la rua carnavalesca més multitudinària de la comarca amb persones arribades, sobretot, d'altres poblacions bagenques. El seguici festiu va sortir de la plaça de la Pau a dos quarts 5 de la tarda. Hi havia moltes ganes de gresca des de l'inici i la música de les xarangues donava ritme a la rua, que va ser una autèntica exhibició de les ganes de la gent de convertir-se, en un dia, en un altre personatge.

Sallent va demostrar ahir que la festa no perd pistonada i, segons l'entitat Carrilet, que organitza el Carnestoltes al poble, pels carrers hi havia unes vuit mil persones, que significa un augment respecte de fa un any, quan la xifra oficial de participants va ser de set mil.

El seguici era liderat pel Rei Carnestoltes, que tenia una semblança a l'Antonito, un col·laborador habitual de l'organitzador als que El Carrilet han decidit homenatjar. A la rua hi va haver poca crítica política, tot i la tensió pel judici del procés i la proximitat de les eleccions, però un grup sí que va ironitzar sobre l'allau d'obres al municipi tot vestint-se d'obrers amb armilles grogues. Amb pancartes que deien «El pont vell serà sempre en obres» i una altra que simulava el logotip i el disseny dels anuncis publicitaris de Junts per Catalunya i que deia: «Junts pel pont, la carretera i l'ascensor». De fet, divendres, amb l'arribada del Rei Carnestoltes a Sallent, la gran quantitat d'obres va ser la diana de la sàtira carnavalesca.

Tot i que el Carnaval va començar a la tarda, molts cotxes arribaven al municipi quan la rua estava en marxa, i al llarg del vespre se sumaven més persones disfressades al seguici festiu. Als carrers també hi havia centenars de persones que, sense disfresses, veien com a espectadors la disbauxa. Faraons egipcis, personatges de les mítiques sèries manga Bola de Drac i El doctor Slump, un exèrcit rus, Mary Poppins i, sobretot, els personatges de la sèrie La casa de papel van esdevenir els protagonistes de la festa.