Una mica més tard de l'hora prevista, les autoritats acompa-nyades de Sa Majestat la Reina del Carnestoltes, Dolors Subirà, el seu seguici i els gegants del Carnaval van travessar el Portal del Castell acompanyats per l'Orquestra Patinfanjàs. El motiu era donar la benvinguda a la Miss Forastera de Fora, el personatge del Carnaval solsoní que faltava per desvelar, després d'haver posat la identitat dijous passat a Sa Majestat la Reina, Dolors Subirà, i a la Mata-ruc d'Honor, Carme Ruscalleda, dissabte.

Aquest any aquest personatge s'ha doblat, ja que han estat dues les persones encarregades de portar aquest títol. Els germans Eduard i Òscar Solé Creus han estat els escollits per compartir l'espai amb Sa Majestat la Reina del Carnestoltes i les autoritats damunt de l'escenari. Les Miss han declarat anar acompanyades del seu proxeneta Ramon Maria Casas Roca.

L'acte va començar creant expectació entre la majoria dels assistents en el moment en què va aparcar una furgoneta davant del seguici carnavalesc. De la furgoneta, membres de la Junta de Carnaval en van descarregar una caixa de cartró de la qual va sortir una nina que va deixar el públic bocabadat. Tot i així, la confusió de la gent no va tardar gaire a desfer-se, ja que seguidament va aparèixer la Miss de carn i ossos, vestida i pentinada igual que la nina, que va seguir al seu costat copsant part del protagonisme.

Un cop la Miss Forastera va saludar tota la comitiva, dues car-rosses van amenitzar el moment circulant festives entre la multitud de gent que hi havia en aquell moment repartida entre el Portal del Castell i l'avinguda del Pont.

Seguidament, el seguici va iniciar la pujada fins a la plaça Major per tal d'escoltar el sermó i gaudir dels ballets dels gegants del Carnaval.

Aquest any Pitu Molins ha estat l'encarregat d'oferir el tradicional sermó, moment en el qual, entre rimes i versos plens de sarcasme, el sermonista va aprofitar per parodiar en to reivindicatiu diferents temes de l'actualitat social i política. Acte seguit, i a ritme de Patinfanjàs, la vaqueta va ser l'encarregada d'iniciar els tradicionals ballets, envoltada d'una multitud en la qual els infants ocupaven un lloc privilegiat.

Per finalitzar, es va convidar tots els assistents a seguir pujant fins a la plaça de l'Ajuntament, on la junta invitava a un vermut i la Miss s'oferia a «repartir petons».

El cap de setmana de Carnestoltes va acabar ahir a la tarda amb un taller infantil, les contradanses i la capta de gegants, així com la Kina Ressaka!