Si hagués estat una batalla, sense cap mena de dubte haurien guanyat els vikings. Eren els més nombrosos ahir al centre de Manresa. Però era el Carnaval Infantil i hi regnava un ambient festiu. La capital del Bages va acollir la lluïda rua que van fer possible les AMPA de les escoles de la ciutat, i que enguany estava dedicada a les civilitzacions. El seguici festiu va tenir un alt nombre de participants i hi van desfilar, disfressats, nens i pares amb vestits típics de cultures d'arreu i de tots el temps, tot i que hi havia majoritàriament vikings. Els que van preferir mirar-s'ho des d'una certa distància, i sense prendre-hi part, van poder veure des d'antics faraons egipcis fins a asteques, passant pels indis. Una amalgama de cultures que pares i nens van portar a Manresa.

Unes 3.000 persones van prendre-hi part. Els vikings van regnar ahir al centre de la ciutat, ja que fins a set escoles, de les 14 que hi participaven, van escollir disfressar-se amb els vestits d'aquesta civilització d'Escandinàvia, que va aparèixer a l'escena política europea els primers segles de l'edat mitjana. Tot i que tothom va gaudir del Carnaval i, malgrat la coincidència, totes les escoles que anaven de vikings van aportar originalitat, els organitzadors van dir que, de cara a l'any que ve, es vetllaria perquè els centres educatius anunciessin amb més antelació de què van disfressats per tal d'evitar les repeticions en les disfresses. Algunes escoles van simular vaixells amb decoració víkinga, i d'altres, com l'Ítaca, destacaven per les armadures i els escuts que duien alguns dels participants. Els de Vedruna, fins i tot, es van recrear amb el pentinat que duien els membres d'aquest antic poble nòrdic.

La rua no només va destacar per l'alta participació i l'ambient festiu, sinó també per la imaginació i el talent que hi van posar els nens i els pares a l'hora de dissenyar les car-rosses. Els espectadors, doncs, van gaudir en veure com l'escola Joviat, que es va inspirar en l'antic Imperi Romà, exhibia un antic temple de romans, simulant el material que empraven i amb columnes d'estil toscà. No eren els únics romans, ja que La Salle també es va inspirar en l'època dels cèsars.

El Carnaval Infantil també va viatjar fins a l'antiga Xina, amb samurais, i pares i nens de l'escola La Sèquia disfressats amb hanfus, els antics vestits tradicionals de seda multicolors emprats en els segles de la dinastia Han. A part, també van exhibir un drac, com els que es poden veure en les festes xineses a l'aire lliure, i algunes noies que formaven part de la colla de La Sèquia anaven pintades amb la cara blanca, simulant l'estètica de les geishes.

L'Egipte dels faraons també va ser una de les altres civilitzacions escollides per més d'un centre. L'escola Puigberenguer, que es va traslladar a través de les disfresses a l'època dels antics pobles del Nil, portaven un gegant en forma de mòmia que seguia el ritme de la música.

Durant tota la rua no va faltar la música que portaven, amb megafonia pròpia, els mateixos participants i la de les xarangues. Hi van participar els Tabalers de Xàldiga, la Unió Musical del Bages i els Batrakes.

La rua d'enguany va tenir la presència dels Gegants Bojos, que anaven acompanyats de la batucada Les Vilatukades.

Les temperatures gairebé primaverals d'ahir al matí van acabar d'arrodonir la festa.