Les obres per remodelar de dalt a baix el parc infantil de la plaça Espanya de Manresa han començat. Formen part del pla de xoc del 2018 de l'Ajuntament per millorar l'espai públic de la ciutat, que té un pressupost d'un milió d'euros. En el cas de la zona de jocs de plaça Espanya els treballs es van adjudicar a principi d'aquest any per gairebé 100.000 euros.

L'espai que ocupava el parc infantil està ara envoltat de tanques i no s'hi pot accedir. N'han retirat la majoria de jocs infantils que hi havia, i també el mobiliari urbà.

El projecte preveu remodelar completament tota la zona i adaptar-la millor al recorregut dels vianants. Preveu la instal·lació d'un nou joc amb una estructura modular multifuncional. Al parc encara hi havia jocs de fusta que es van instal·lar el 1992, i el 2013 n'hi van col·locar de nous.

Se substituirà el paviment per un de granular i hi haurà zones amb cautxú de 4 centímetres de gruix sobre una base de formigó.

El parc infantil de plaça Espa-nya és el primer que hi va haver a Manresa. És del 1962. Un any més tard va entrar en funcionament el de la plaça Mallorca, que ja no existeix.

L'obra forma part del pla de xoc per millorar l'espai públic de Manresa. Del milió d'euros s'ha destinat un paquet de 200.000 euros per millorar els parcs infantils de Manresa.