En aquest mandat els grups municipals de l'Ajuntament de Manresa han presentat 150 mocions, 49 el govern i 101 l'oposició. De les proposicions plantejades pels grups que no són de govern, 68 han estat aprovades i 33 rebutjades.

De les 68 mocions presentades per l'oposició aprovades, la majoria ho ha estat amb esmenes introduïdes pel govern i altres amb esmenes d'altres grups municipals d'oposició. Una quinzena, però, no ha rebut cap esmena. Es tracta de mocions presentades sobretot per la CUP i el PSC i una de Democràcia Municipal.

Ciutadans ha estat l'únic grup municipal al qual no se li ha aprovat cap moció sense haver estat esmenada. De les 19 mocions presentades per aquest grup municipal, 11 van ser rebutjades i 8 aprovades amb alguna esmena incorporada.

Les mocions de la CUP aprovades sense esmena han instat la Generalitat de Catalunya a combatre la situació d'emergència social, han exigit el final de les altes mèdiques injustificades, han tractat sobre la periodicitat de les trobades de la Taula sobre pobresa energètica i els atacs a menors de l'Estrep, entre d'altres.

Algunes de les mocions del PSC aprovades sense esmena han estat per instar el Govern de l'Estat a una millor tramitació del Document Nacional d'Identitat (DNI) a la Comissaria de Manresa, d'adhesió a la campanya «Casa Nostra és Casa Vostra» i per instar a la millora del servei de bus Manresa-Barcelona, entre d'altres.

Del total de mocions debatudes al ple municipal aquest mandat, 117 han estat aprovades (78%) i 33 rebutjades (22%). Així que si el còmput es fa sobre el total, una de cada cinc mocions han estat rebutjades.

La CUP és la formació política d'oposició que més mocions ha presentat, 54, que més n'hi han aprovat, 39, i que més n'hi han rebutjat, 15. La segona formació que més mocions ha presentat ha estat Ciutadans, 19, frec a frec amb les 18 del grup municipal socialista.

Tot i presentar gairebé el mateix nombre de mocions, al PSC n'hi han aprovat 15 i a Ciutadans 8. O sigui, als socialistes els n'han aprovat gairebé el doble que als taronja. Això fa que el nombre de mocions de Ciutadans rebutjades hagi estat 11 i només 3 del PSC.

Pel que fa a Democràcia Municipal, de les 10 de presentades, 6 han estat aprovades i 4 no.