Canvi de tornes en l'estratègia de Convergència per retenir l'alcaldia de Manresa. Si fa 4 anys Valentí Junyent i, segons ha pogut saber aquest diari, presentarà una candidatura que aposta radicalment per la renovació i en què només un membre de l'actual govern convergent, Joan Calmet, repeteix, a banda de l'alcaldable.

Avui a 2/4 de 8 de la tarda, a la Sala Petita del teatre Kursaal es faran públics els dotze primers noms, sis homes i sis dones, que configuraran la llista del partit a les municipals del mes de maig. Una candidatura paritària en què Calmet serà el número 3. Cal recordar que Calmet va ocupar el 2011 la darrera posició de la llista de candidats que va aconseguir representació. CiU va treure 11 regidors i ell era el número 11. El 2015 va passar a ser el número 5 i el 2019 no és només l'únic que queda de l'equip amb què Junyent va aconseguir l'alcaldia fa 8 anys sinó que és l'únic del segon equip que es manté en escena.

L'acte d'avui servirà perquè Ju-nyent doni a conèixer les principals línies de treball de cara a configurar els eixos del programa per a les eleccions municipals.

El degoteig de descarts de membres de l'actual govern va començar l'estiu passat amb l'anunci que ni Mercè Rosich ni Josep Maria Sala formarien part de la nova candidatura perquè es jubilaven i ja van manifestar directament a Junyent que no continuarien. Mesos després ho va fer Jordi Serracanta. Unes sortides d'escena que van condicionar la confecció de la nova llista perquè es tracta de peces clau que hi han estat des del primer moment.