Un 86 % dels casos atesos al Centre d'Urgències d'Atenció Primària del CAP Bages de Manresa s'han pogut resoldre al mateix centre. La resta s'ha hagut de derivar a altres dispositius de salut. Bàsicament a urgències hospitalàries. El CUAP Manresa, que obre a les nits, els dies festius i els caps de setmana, va fer aquest dijous una jornada de portes obertes. El 2018 va atendre gairebé 22.000 urgències (veure Regió7 del 12 de febrer).

El CUAP Manresa ofereix assistència sanitària urgent per atendre casos considerats de baixa o mitjana intensitat com per exemple traumatismes lleus, atenció quirúrgica menor, aguditzacions dels pacients crònics, urgències ginecològiques, psiquiàtriques o bé oftalmològiques, entre altres, que no requereixen la intervenció d'unes urgències hospitalàries.

Dijous a la tarda van participar en una de les visites de la jornada de portes obertes el director general de la Fundació Althaia, Manel Jovells; el director general de Sant Andreu Salut, Manel Valls; la regidora de Salut de l'Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich i responsables del Sistema d'Emergències Mèdiques, acompanyats per responsables del servei.

La visita es va organitzar per ressaltar la importància de la coordinació entre els diversos agents de salut pública del territori per fer un bon ús de cada recurs sanitari.