La Plataforma pel Transport Públic de la Catalunya Central convoca a participar en una xiulada contra la Renfe, demà a les 12 del migdia a l'exterior de l'estació de Manresa.

La convocatòria forma part de l'acció de protesta conjunta en la què participaran vint-i-dues plataformes sota el lema «Xiulem pel tren» per reivindicar millores urgents en el servei ferroviari a Catalunya i el País Valencià.

La convocatòria arriba després que el febrer tingués lloc la segona tragèdia en menys de tres mesos a la Renfe de Manresa quan a la línia de Rodalies, entre la ciutat i Sant Vicenç de Castellet, un comboi que acabava de sortir de la capital del Bages per la via equivocada va xocar frontalment, de forma violenta, contra un tren que anava en sentit correcte, provinent de Barcelona.

Com a conseqüència, la conductora del comboi en sentit Manresa, de 26 anys, va morir. I més d'un centenar de passatgers dels dos trens van resultar ferits, sis dels quals greus. Era el segon accident mortal a la línia de Manresa enmenys de 3 mesos.