L'exconseller manresà Josep Huguet, històric militant d'ERC, pronostica molta igualtat entre l'actual PDeCAT i els republicans a Manresa en les eleccions municipals del maig vinent.

El polític diu que «hi ha un equilibri entre el món postconvergent i l'esquerra, que pot variar amb uns quants vots» respecte als últims comicis. La distància entre les dues forces, preveu, serà curta i pocs vots «definiran qui es quedarà l'alcaldia de la ciutat».

Huguet, que dijous va participar en una entrevista en directe emesa per Regió7 a través de Facebook, també veu la CUP com un candidat que pot avançar alguna posició però sense ser determinant en el panorama polític manresà. «La seva posició de negativa davant qualsevol acció i les alternatives poc viables que presenten deixen una imatge de partit poc seriosa» als cupaires, diu. Descarta cap fenomen nou que pugui sorgir en les eleccions municipals del maig i que pugui canviar l'actual panorama polític, dominat per les dues esquerres catalanes (ERC i PDeCAT).

En la mateixa entrevista, Huguet va fer un repàs de la seva època com a conseller de la Generalitat (ho va ser en els mandats de Pasqual Maragall i José Montilla). «Com a català, ser conseller és el màxim a què es pot aspirar», assenyala, i concreta que ha estat «el conseller d'ERC que més ha durat des de l'època Macià».

En l'època de Montilla diu que es va crear «una dinàmica que ha portat el país al moment en què actualment és, que va començar amb la reforma de l'Estatut i va seguir amb el test del cotó que ha resultat sortir de color negre, com s'està demostrant».

I constata que amb «aquella prova que es va fer amb federalistes es va demostrar que l'opció no podia ser viable».