Unes 6.000 persones han participat aquest vespre de divendres a la manifestació del 8-M a Manresa, una protesta que ha viscut moments de tensió davant la comissaria de la Policia Local, a la plaça d'Espanya.

Abans de les 7 de la tarda, la Ben Plantada a Manresa ja estava plena de dones i també forces homes responent a la convocatòria del Comitè Feminista de Vaga. Puntualment i després d'una traca, la manifestació ha començat a desfilar pel Passeig de Pere III darrere una pancarta amb el lema «Ens aturem per canviar-ho tot, ni un pas enrere».

Més i més persones s'han anat afegint a la manifestació, que s'ha dirigit a la plaça d'Espanya. Les proclames més sentides eren «Sense les dones no hi ha revolució» o «Si ens toquen a una, ens toquen a totes».

Enfrontament entre Mossos i manifestants a Manresa

Enfrontament entre Mossos i manifestants a Manresa

Un cop davant la Policia Nacional, la tensió ha augmentat. Manifestants han tirat ous de pintura als agents dels Mossos que custodiaven l'edifici i aquests han respost amb empentes. Tres noies han estat retingudes una estona i la marxa no ha avançat fins que s'han reincorporat les retingues.

La protesta ha continuat cap al carrer d'Àngel Guimerà, on el comerç ha abaixat les persianes a petició dels cossos de seguretat, escena que s'ha repetit al carrer del Born, camí de la plaça Major. Per acabar, s'ha llegit un manifest i han cremat cartells amb algunes paraules del manifest.

Manifestació feminista a la plaça Major de Manresa

Manifestació feminista a la plaça Major de Manresa