Alumnes de cinquè de primària de l'escola La Salle de Manresa han anat més enllà del llibre de text. Han passat d'estudiar una lliçó a donar-la.

A principi de curs van començar a treballar el projecte «De carn i ossos» i van anar prenent consciència de la importància de la sang, així que van proposar als seus professors aconseguir-ne mitjançant una donació. La responsable del projecte, la professora Gemma Boixader, i la cap d'estudis de primària, Maria Carme Bosch, destaquen que la donació «La teva sang salva vides» ha estat idea dels mateixos alumnes en adonar-se de la importància del sistema circulatori quan estudiaven el cos humà. També han treballat fent maquetes del cos humà i han rebut una xerrada d'una professional del Banc de Sang i Teixits que els va donar les eines per preparar la donació.

La jornada de donació es durà a terme dijous de 9 del matí a 1 de la tarda i de 3 a 7 de la tarda a la sala d'educació física de l'escola. De moment tenen unes 100 inscripcions, però preveuen rebre més donants el mateix dia. Després d'haver fet tasques de difusió i organització de la jornada, els alumnes de cinquè també s'organitzaran el dia de la donació per dur a terme funcions de suport al llarg de la jornada, com un punt d'avituallament o fer enquestes de satisfacció. Així serà el colofó d'un projecte que saltarà del llibre de text al cor de molts receptors.