Un centenar de nens i nenes amb les seves famílies van plantar ahir al matí més de cent arbres de fins a 27 varietats autòctones a la riera de Rajadell, al barri del Xup. Els infants també van poder prendre part en el concurs de dibuix que portava com a lema «El món que vols», en el qual va quedar palesa la imaginació i la consciència dels infants cap al medi ambient. Es tractava d'una iniciativa del projecte «Planta'm», un programa de sensibilització social que promou la defensa davant del canvi climàtic, contribuint a la preservació i replantació dels nostres parcs, jardins i boscos.

L'acte va tenir la presència de l'alcalde de Manresa, Valentí Ju-nyent; el regidor de Medi Ambient, David Gallart; la gerent de Serveis de Medi Ambient de la Diputació, Imma Pruna, i la coneguda monja manresana sor Lucía Caram. «Avui és un dia de festa en què han vingut els nens amb els seus pares, i és la millor manera de saber que estem construint un país amb bons fonaments, i quina manera millor de fer-ho plantant arbres», va fer ressaltar sor Lucía en el seu discurs.

A l'acte, també hi va acudir Jordi Cardoner, conseller delegat de Verd natura (Verdvending), empresa promotora del projecte. «Creiem en aquest projecte perquè vehicula els valors a través de la infància del que representa l'arbre, i a través també de la necessitat imperativa que hi ha en aquest món, de tenir cura del medi ambient», va dir Cardoner.

Un altre dels participants a la jornada va ser Josep Santacreu, president de la fundació Plant-for-the-Planet. L'activitat estava promoguda per Verd Natura i la Fundació Internacional Plant-for-the-Planet, que s'inspira en la inquietud dels infants per millorar el medi ambient. De fet, la iniciativa «La propera plantada» tindrà lloc dissabte que ve, 16 de març, als Talussos de Mollet del Vallès i diumenge, 17 de març, a Can Mas de la Riera a la localitat de Sant Sadurní d'Anoia.

El cicle es tancarà el cap de setmana del 23 i 24 de març als municipis d'Olivella (av. Mas Milà) i de Gurb (parc del carrer de la Cerdanya), respectivament.