El Comitè 8-M Manresa ha emès un comunicat per valorar la jornada de vaga d'aquest divendres i ha posat especial interès en denunciar l'actuació policial dels Mossos d'Esquadra durant tot el dia a la capital del Bages. Segons informa el comunicat del comitè, "la jornada va estar marcada per l'assetjament i violència per part de les forces de seguretat durant tots els actes, en aquest cas en forma d'ARRO dels Mossos d'Esquadra".

La presència policial en les manifestacions del 8-M a Manresa va començar a primera hora, quan un grup del Comitè es va dirigir a realitzar diferents accions reivindicatives a 'empresa RMTLogistics, la FUB i el Mercadona: "És absolutament incomprensible i injustificat que, per un tall de carretera en un polígon industrial, s'identifiqui a més de 15 persones, entre empentes, cops, amenaces i el registre arbitrari de la bossa de mà d'una companya, amb l'únic objectiu d'espantar-la". Seguidament, en la segona acció a la FUB i al Mercadona també hi va haver topades amb els Mossos.

El punt àlgid de la protesta i de l'actuació policial però, va ser a la manifestació del vespre, quan els Mossos van carregar contra el grup no mixt de la manifestació: "En una nova mostra de la brutalitat que els caracteritza, els Mossos d'Esquadra van carregar amb molta violència contra el bloc no mixt davant la comissaria de la Policia Nacional, mentre es realitzava una acció que assenyalava amb ous de pintura aquest cos policial per ser el braç executor de la llei d'estrangeria i dels desnonaments arreu de l'Estat i per la seva actuació contra la ciutadania que participava al referèndum de l'1 d'octubre de 2017, entre altres. Els ARRO van carregar, a més, contra un bloc en el qual hi havia criatures, persones d'edat avançada o amb diversitat funcional", expliquen.