El projecte de reurbanització de la via Sant Ignasi de Manresa (entre les piscines municipals i la plaça del Remei), la plaça del Remei i l'avinguda Bertrand i Serra, amb un cost global de 3.329.316,04 euros, entra en fase de licitació. Es tracta d'una de les intervencions urbanístiques de més volum del mandat i servirà per ampliar la millora de la Via de Sant Ignasi fins a la carretera del Pont de Vilomara.

El projecte es desglossa en dos àmbits. Un dins del pla especial urbanístic Fàbrica Nova, valorat en 2.410.849 euros, que l'assumeix íntegrament Criteria Caixa. L'altre àmbit està fora del pla especial i es tracta d'obres complementàries per valor de 918.466 euros. Són les obres consistents en la reurbanització de les voreres de la banda de ponent i la plaça del Remei.

Aquesta inversió es finança de la següent manera: 272.850 euros que aporta l'Ajuntament; contribucions especials que paguen els veïns per un import de 272.850,94 euros i una aportació de de Criteria Caixa de 372.764 euros. La durada del contracte és de 9 mesos. Les obres corresponents a l'àmbit fora del pla especial les licita l'Ajuntament i les de dins de l'àmbit les licita la Caixa.

La Junta de Govern Local de dimarts va aprovar l'expedient de contractació de les obres fora del pla especial que tenen un cost de 918.466 euros. Ahir ja es podia consultar a la web de l'Ajuntament a l'apartat de perfil del contractant i començava l'exposició pública. El termini per a les ofertes és fins al dia 1 d'abril del 2019.

Requerit per aquest diari, l'Ajuntament ha informat que pel que fa a l'obra de 2,4 milions dins l'àmbit del pla especial i que correspon a Criteria Caixa, està previst que la Caixa la liciti en paral·lel, de tal manera que es pugui fer de cop.

13.000 metres quadrats

Un cop adjudicada, començarà la reurbanització de 13.000 m2 a la façana principal de la Fàbrica Nova de Manresa que desplaçarà cap a la Fàbrica Nova l'avinguda Bertrand i Serra, el que tindrà dos importants efectes.

Per una banda, farà més directe l'enllaç amb el carrer de Sant Joan d'en Coll i, d'aquesta manera, s'articula un eix viari que permetrà travessar la ciutat de sud a nord en una ruta alternativa a la carretera de Vic. Però també es guanyarà espai públic davant les cases d'antics empleats de la Fàbrica Nova, a l'avinguda Bertrand i Serra. Aquest espai públic donarà continuïtat al que sorgirà a partir de la remodelació de la plaça del Remei, que deixarà de ser un aparcament de cotxes per esdevenir un tram arbrat i sense vehicles destinat als vianants que es prolongarà fins a la carretera del Pont de Vilomara.

També s'eixamplaran les voreres de la Via Sant Ignasi, que tindran una amplada mínima de 4 metres i que seran arbrades, i donaran continuïtat al recorregut de vianants fins al passeig del Riu.

Nou pas endavant

El nou pas endavant arriba després que el govern municipal informés de s'ha completat la urbanització del carrer Vidal i Barraquer i el tram de la Via Sant Ignasi entre la plaça Sant Ignasi i les piscines municipals.

L'obra ha tingut un import total d'1.284.350,55 euros i han estat assumides per Criteria Caixa a partir del conveni signat amb l'Ajuntament de Manresa el novembre del 2014.

Els treballs han coincidit amb les obres per executar una vorera ampla i arbrada al tram sud de la via de Sant Ignasi, entre el camí de la Cova -sota la passarel·la que connecta Barri Antic i Escodines- i la plaça Sant Ignasi, que dona continuïtat a la que ja hi ha al tram de carrer més al sud i millora substancialment l'itinerari de vianants entre el riu Cardener (zona del pont Vell) i la plaça de Sant Ignasi. Unes obres que han tingut un cost de 246.000 euros.

Amb la finalització d'aquestes obres es completa la transformació d'aquest espai públic que hi ha des de la passarel·la de les Escodines fins a les piscines municipals, que, amb un import total de 1.530.000 euros, han fet possible una millora substancial d'aquests vials i donar continuïtat a un recorregut per a vianants arbrat des del parc del Cardener fins a les piscines.