Un total de 5.364 persones han participat aquest diumenge a la 35a edició de la Transèquia, segons el darrer recompte de l'organització, tot convertint-se així en una de les més concorregudes dels darrers anys. Els pronòstics de bon temps s'han complert i això ha fet que molta gent s'hagi decidit a apuntar-s'hi a última hora.

La gran majoria de participants, un total de 3.501, han fet la Transèquia a peu, alguns en el tram sencer de 24 quilòmetres des de Balsareny fins al parc de l'Agulla de Manresa i, la resta, des de Sallent o des de Santpedor.

Un miler més de participants han fet la Transèquia en bicicleta, mentre que 136 han resseguit la sèquia corrent. Una persona l'ha fet en Handbike (en cadira de rodes adaptada). D'altra banda, 400 infants han participat en la Mini-Transèquia, mentre que unes 300 persones hi han pres part com a voluntàries.

La jornada ha transcorregut sense incidències i en un dia completament primaveral, sota un sol de justícia. Al parc de l'Agulla, diverses activitats han amenitzat l'arribada dels participants.