El barri del Poble Nou de Manresa celebrarà entre el 16 i el 31 de març la seva festa major que, com és habitual, tindrà en la trobada de gegants un dels seus plats forts, el dia 24 de març, amb la participació de quinze colles en la que ja serà la 29a edició. Atès que a l'Escorxador, on tenia el local l'Associació de Veïns del Poble Nou, ha passat a mans de la FUB, ja no s'utilitzarà el pati d'aquest equipament, on tradicionalment s'ubicaven la majoria de les activitats del programa festiu a l'aire lliure. L'ha rellevat la plaça del Mossèn Vidal.

Les festes començaran dissabte vinent, dia 16, a 2/4 de 9 del vespre, amb el pregó institucional a l'església parroquial del carrer de Sant Josep, 41, a càrrec dels alumnes del col·legi Ave Maria. Seguidament, hi haurà havaneres amb Blau Mediterrà i, a la mitja part, rom cremat.

El diumenge 17, a les 9 del matí, es farà la caminada popular a Joncadella amb sortida del parc de la Font del Gat. A les 11 del matí, tindrà lloc el 61è concurs de dibuix infantil-juvenil, al parc de la Font dels Gat. L'exposició es farà al local de l'associació, al carrer del Mossèn Serapi Farré i el lliurament de premis, el diumenge 24, a 2/4 de 6 de la tarda, a la plaça del Mossèn Vidal.

El dissabte 23, a 2/4 de 6 de la tarda, animació infantil amb els Bitxicleta, a la plaça del Mossèn Vidal. A 2/4 de 7 de la tarda, hi haurà calçotada popular amb servei de bar i botifarra amb pa amb tomàquet, al mateix lloc. A 2/4 de 8 del vespre, ball de festa major amb Solistes.

L'endemà, el diumenge 24, a les 9 del matí, tindrà lloc la tradicional botifarrada popular a la plaça del Mossèn Vidal. També a les 9 del matí es farà la plantada de gegants al carrer de Sant Josep; a 1/4 de 12 del migdia es farà la passejada, i a 2/4 d'1 del migdia, els balls. Hi participaran les colles de: Moià, Navàs, La Llacuna, Canovelles, Manresa, Sant Julià de Cerdanyola, Colla Gegantera Calçot de Valls, Cardona, Verdú, Teià, Esplugues de Llobregat, Sant Pere de Molanta, Malgrat de Mar, Súria i Poble Nou de Manresa.

Segon mercat d'artesans

De 10 del matí a 7 de la tarda es farà el tercer mercat de comerços del barri i el segon d'artesans, al carrer de Sant Josep, amb actuació del grup de tabalers les Vilatukades entre 2/4 d'11 del matí i 2/4 d'1 del migdia. D'11 del matí a 2/4 de 2 del migdia, al carrer de Sant Josep, escacs a l'aire lliure. Hi haurà taulers de petits i un de gegat. A 2/4 de 12 del migdia, sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa. De 2/4 de 5 a 7 de la tarda, gran parc infantil amb inflables gegants a la plaça del Mossèn Vidal. I a 2/4 de 6 de la tarda, xocolatada amb coca amb la col·laboració d l'Associació de Comerciants del Carrer Barcelona. També a la plaça del Mossèn Vidal.

Finalment, el diumenge 31 de març, 24a Trobada d'Amics de les Motos del Poble Nou de Manresa. A les 9 del matí, concentració i esmorzar al carrer de Sant Josep i plaça del Mossèn Vidal; a 1/4 de 12 del migdia, sortida; a 2/4 d'1, zumba i a la 1, concentració de motos al carrer de l'Abat OLiba (Frankfurt Cal Xavi).