Segons les dades del ministeri d'Hisenda, el 31 de desembre del 2017 l'Ajuntament de Manresa tenia un deute viu global -comptant-hi el de consorcis i empreses municipals- de 63,2 milions d'euros, que equival a 830 euros per habitant, fet que situa la capital del Bages en la sisena posició de les ciutats catalanes de més de 50.000 habitants. Només té davant Reus, Vilanova i la Geltrú, Tarragona, Lleida i Mataró.

Darrere li queden Barcelona i el gruix de les ciutats mitjanes catalanes: Sant Cugat del Vallès, Mollet, Terrassa, Viladecans, Girona, Cornellà, Santa Coloma, Sabadell, Castelldefels. Granollers, l'Hospitalet, Badalona, Sant Boi, Cerdanyola, Rubí i el Prat.

L'informe «Deute viu de les entitats locals el 31/12/2017» de la Secretaria d'Estat d'Hisenda manté la capital del Bages en la mateixa sisena posició que ja es derivava de les dades de l'informe corresponent al 31/12/2016 (vegeu Regió7 del 8 de febrer del 2018).

En l'anterior informe, Manresa tenia per sobre en endeutament les mateixes ciutats amb una diferència: el segon ajuntament més endeutat era el de Tarragona i el tercer el de Vilanova i la Geltrú i ara el segon és el de Vilanova i el tercer el de Tarragona. El Prat de Llobregat repetia com el menys endeutat.