Apropar a través d'imatges l'essència de la professió d'infermeria. La producció de la mostra fotogràfica «Cuidant 365 dies» que va impulsar la Junta d'Infermeria de la Fundació Althaia de Manresa l'any passat li ha valgut un premi a l'excel·lència que atorga la Fundació Infermeria i Societat, vinculada al Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona. Es tracta d'uns premis que reconeixen l'excel·lència professional d'infermeres que han destacat per la seva trajectòria i aportació a la societat

En concret, es tracta del Premi a la difusió i comunicació de la professió d'infermeria. El guardó reconeix la iniciativa del personal d'infermeria d'Althaia.

L'exposició està formada per una quarantena de fotografies fetes pels mateixos professionals que es van tirar en diferents moments de l'exercici de la professió per captar els «valors centrals de la professió com són el respecte, la humanitat, la proximitat i l'acompanyament que dediquen les infermeres als pacients», segons la mateixa Fundació Althaia. Afirma que les imatges transmeten «el tracte respectuós, càlid i humà pel qual s'ha caracteritzat sempre la professió infermera», al mateix temps que plasmes l'increment del nivell de tecnificació i professionalització.

La Junta d'Infermeria d'Althaia va organitzar la mostra amb el suport del servei de Comunicació d'Althaia i la col·laboració de la Fundació Sant Andreu Salut, la Fundació Universitària del Bages (FUB-UManresa) i l'Institut Català de la Salut.

L'exposició s'ha pogut veure ja a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, a la Fundació Universitària del bages i a l'Hospital de Sant Andreu. Aquest any continuarà la seva itinerància. La mostra «Cuidant 365 dies» es podrà veure el pròxim mes de maig a l'Ateneu de Les Bases i, posteriorment a la Casa de la Pau i la Solidaritat Flors Sirera.

La Fundació Infermeria i Societat (FIS) es va crear el 2015 per impulsar el compromís amb el progrés del coneixement i el desenvolupament de les cures infermeres en benefici de la salut de les persones i la seva capacitat d'autocura.

Els Premis Infermeria i Societat 2018 reconeixen a un grup d'infermeres i infermers que han estat determinants en el desenvolupament de la disciplina infermera i han contribuït a la projecció social de la professió.